Παχυσαρκία: 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι

H Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δέκατη θέση μεταξύ των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες καθώς 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η έκθεση που συμπεριέλαβε στοιχεία για 33 χώρες. Αναφέρει επίσης ότι οι Αυστραλοί παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παχυσαρκίας. Ένας στους δυο Αυστραλούς είναι υπέρβαροι και το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% στα επόμενα δέκα χρόνια. Τα ποσοστά για τους Έλληνες και τους Αυστραλούς είναι τα πλέον αυξανόμενα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.

Ωστόσο ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους απονέμεται στο Μεξικό, όπου το ποσοστό των υπέρβαρων που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ελλάδα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πριν από το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού αλλά από τότε, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί ενώ οι ιυπέρβαροι είναι περισσότεροι από το 50% του πληθυσμού στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.

Δείτε επίσης