Πολλές ελιές στο σώμα σημαίνει καλύτερη υγεία;

Eρευνητές του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King’s College του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν πολλές ελιές στο σώµα τους διαθέτουν γερά κόκαλα, εύρωστους µύς και κυρίως λιγότερες ρυτίδες, δηλαδή το σώμα διαθέτει αντιγηραντική δράση!  Μάλιστα έδωσαν και έναν μαγικό αριθμό ελιών: όσοι είπαν διαθέτουν από 100 ελιές και πάνω στο σώμα τους ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και είναι «προικισμένοι» έχοντας 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση, συγκριτικά µε τους ανθρώπους που ο αριθµός των ελιών στο σώµα τους δεν ξεπερνά τις 25! Παράλληλα, τονίζουν ότι είναι γενετικά προστατευμένοι απέναντι στη φυσιολογική φθορά του χρόνου!

Όπως τονίζουν, κατά µέσο όρο οι άνθρωποι έχουν περίπου 30 µε 40 ελιές στο σώµα τους ενώ οι τυχεροί με τουλάχιστον 100, αποτελούν το 10% – 15% του πληθυσμού.  Οι ερευνητές της Επιδημιολογίας του King’sCollegeνα δηλώνουν ότι  θέλουν τώρα να εξετάσουν και την πιθανότητα αν οι πολλές ελιές στο ανθρώπινο σώµα προστατεύουν καλύτερα τον οργανισµό και από άλλα συμπτώματα όπως είναι η περιορισμένη όραση και οι καρδιοπάθειες.

Φυσικά δεν λείπει ο αντίλογος.  Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός ελιών δεν είναι αθώος, πολύ δε περισσότερο ωφέλιμος, καθώς τον συνδέουν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου. Τονίζουν δε ότι οι ελιές είναι δερµατικά κύτταρα που άρχισαν µε ταχύ ρυθµό να επιµερίζονται για να προκαλέσουν καρκίνο αλλά στη συνέχεια αδρανοποιήθηκαν από τους µηχανισµούς άµυνας του οργανισµού µας.

Δείτε επίσης