Οι τηλεοπτικές εκπομπές για την οικονομική κρίση “σκοτώνουν” το σεξ

H ερωτική επιθυμία δεν μειώνεται μόνο με το αλκοόλ και το τσιγάρο αλλά και με την τηλεόραση σύμφωνα με μια ελληνική έρευνα που κατέγραψε μείωση 62% της ερωτικής επιθυμίας για όσους παρακολουθούν τηλεόραση και περισσότερο γι’ αυτούς που έχουν στην κρεβατοκάμαρα. Η μελέτη έγινε σε 1.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25-64 ετών στο λεκανοπέδιο Αττικής από την  Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και την Alco. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα θέματα της επικαιρότητας όπως καταγράφονται μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τα ενημερωτικά μαγκαζίνο, επιδρούν αρνητικά στους τηλεθεατές και μειώνουν τη λίμπιντο,  ειδικά αυτά που έχουν σχέση με την οικονομική κρίση και τη διαφθορά.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι εκπομπές που δεν ασχολούνται με προβλήματα της καθημερινότητας. Τα reality και οι μεσημεριανές εκπομπές με «πιπεράτα» σχόλια και μοναδικό αντικείμενο καυτά κορμιά και τις ζωές των άλλων, φέρεται πως επηρεάζεται θετικά το 56% των τηλεθεατών και τους ανοίγουν την όρεξη για… συνουσία. Εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν την πιο εντυπωσιακή θετική επίδραση στον οργασμό στο 77% του δείγματος.

«Το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός και η διονυσιακή άποψη της ζωής φαίνεται ότι είναι αντίπαλος της υπέρμετρης λογικής και του αδιέξοδου μιας σκέψης καταθλιπτικής, μιας διηνεκούς στρεσογόνου κοινωνικής ζωής, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες σήμερα», σχολιάζει ο Χειρουργός Oυρολόγος-Aνδρολόγος, και πρόεδρος της ΕΜΑΣ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Δείτε επίσης