Συσκευή κάνει CheckUp μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!

Γερμανοί επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Ιατρικής Charite στο Βερολίνο έφτιαξαν μια συσκευή που μοιάζει με ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας προηγμένος σαρωτής. Η συσκευή στέλνει μια δέσμη έντονου φωτός στο σώμα του εξεταζομένου και στη συνέχεια συλλέγει το φως της αντανάκλασης, το οποίο και αναλύει. Η ανάλυση αποκαλύπτει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών συστατικών του δέρματος και μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται ένα άμεσο check up στην υγεία του εξεταζόμενου.

Τα αντιοξειδωτικά θεωρείται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες. Ο σαρωτής κάνει όλες τις αναλύσεις μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων και επιτρέπει στον γιατρό να διαπιστώνει τις ζημιές που έχει υποστεί ο οργανισμός π.χ. από το κάπνισμα ή την κακή διατροφή. Οι κατασκευαστές αυτης της συσκευής πιστεύουν ότι τα άτομα που θα εξετάζονται -και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα παρουσιάζεται μπροστά τους η κατάσταση της υγείας τους – ενδεχομένως να σοκάρονται επαρκώς από το αποτέλεσμα ώστε να αποφασίζουν να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Αναπτύξαμε μια απλή, μη παρεμβατική μέθοδο άμεσης ανάλυσης της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και έτσι μπορεί κάποιος να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να αποφασίσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Αν λοιπόν κάποιος δει ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής, δεν έχει παρά να αποφασίσει το ίδιο βράδυ μετά την εξέταση να φάει πιο υγιεινά και να επαναλάβει την αμέσως επόμενη ημέρα την εξέταση. Θα δει έστω και οριακά καλύτερη την εικόνα της κατάστασής του. Αν συνεχίσει έτσι, σύντομα η εικόνα της υγείας του θα είναι εντελώς διαφορετική» δήλωσε o καθηγητής Γιούργκεν Λάντερμαν, επικεφαλής της ομάδας που κατασκεύασε τον σαρωτή.

Οι δημιουργοί του σαρωτή ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να υπάρχει στην αγορά το επόμενο καλοκαίρι, σε μια τιμή γύρω στα 300 ευρώ.

Δείτε επίσης