Γυαλιά διαβάσματος χωρίς συνταγή

gyalia diavasmaΌταν γίνετε 40 χρονών, μπορεί να ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε γυαλιά μόνο για το διάβασμα. Πιθανόν να μπορέσετε να γλιτώσετε λίγα χρήματα, αν αγοράσετε αυτά τα γυαλιά από ένα φαρμακείο ή ένα πολυκατάστημα.

Γυαλιά διαβάσματος χωρίς συνταγή διαφόρων βαθμών διόρθωσης βρίσκονται συνήθως σε βιτρίνες δίπλα στα γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά διαβάσματος μπορούν να φορεθούν πάνω από τους φακούς επαφής που διορθώνουν τη μακρινή όραση.

Αν ο οφθαλμίατρος σ;aς έχει ενημερώσει για τη διόρθωση που θα χρειαστείτε αναζητήστε γυαλιά αυτής της διόρθωσης’ αλλιώς δοκιμάστε διάφορα γυαλιά. Τα πιο αδύναμα γυαλιά διαβάσματος έχουν ταμπελάκι +1.00 διόπτρες και τα πιο ισχυρά +3.00. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές διορθώσεις κρατώντας κάποιο τυπωμένο υλικό περίπου 35 με 40 πόντους από τα μάτια σας.

Όταν βρείτε ένα ζευγάρι που σας επιτρέπει να διαβάσετε με άνεση σε αυτή την απόσταση, αυτή είναι μάλλον η διόρθωση που χρειάζεστε. Παρακάτω θα βρείτε ποια διόρθωση σχετίζεται συνήθως με τις διάφορες ηλικιακές ομάδες:

Ηλικία                            Αιόρθωση (σε διόπτρες)

40 με 45                                    +1,25

45 με 50                                      +1,50

50 με 55                                       +1,75

55 με 60                                        +2,00

60 με 65                                        +2,25

Πάνω από 65                             +2,50

Θα χρειαστείτε γυαλιά με συνταγή, αν το κάθε μάτι σας χρειάζεται διαφορετική διόρθωση. Αν διαβάζετε πολύ, μπορεί να προτιμήσετε γυαλιά με συνταγή που μπορεί να είναι μεγαλύτερης ακρίβειας και καλύτερης ποιότητας. Αλλά τα φθηνά γυαλιά από χαμηλότερη ποιότητα δε θα βλάψουν τα μάτια σας. Από τη στιγμή όμως που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιείτε γυαλιά με ή χωρίς συνταγή, είναι καλό να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας, όποτε παρατηρείτε αλλαγή στην όραση σας.

Δείτε επίσης