Μόλις δύο από τις επτά παραλίες που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό, κρίθηκαν καθαρές για μπάνιο, όπως προκύπτει από έλεγχο που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).
Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναφορικά με την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και αναφορικά με το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.
Οι δειγματοληψίες γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.), η οποία από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγει δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.
Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής:
Από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε θαλασσινό νερό σε 7 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 5 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 2 καθαρές.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού νερού στις 27-06- 2016 στον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό. Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.
Ακατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες: Πάρκο Φλοίσβος – Παλιό Φάληρο (παιδική χαρά), Δημοτική παραλία Ελληνικού – Ελληνικό (Πριν το ΕΛΚΕΘΕ), Πλαζ Αλίμου – Άλιμος (Αμέσως μετά το Penarrubia), Ακτή Θεμιστοκλέους, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – Πειραιάς, Ακτή Θεμιστοκλέους – Φρεαττύδα – Πειραιάς (Κέντρο παραλίας, πριν τις ομπρέλες)
Κατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες: Εδέμ – Παλαιό Φάληρο και Βοτσαλάκια – Πειραιάς (μπροστά στο πρώτο γήπεδο).
Δείτε εδώ τις καθαρές και ακατάλληλες παραλίες στην Αττική την Κορινθία και την Εύβοια για το 2016.