Αδυνάτισμα: Tα υποκατάστατα γεύματος μπορούν να σας βοηθήσουν

Νέα ανάλυση έδειξε ότι η προσφορά αντικατάστασης γευμάτων Fast Start της CSIRO, που παρέχεται ως μέρος του διαδικτυακού προγράμματος CSIRO Total Wellbeing Diet, βοήθησε τους Αυστραλούς να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για απώλεια βάρους, με το 98% των μελών να χάσουν βάρος σε 12 εβδομάδες.

Η ανάλυση περισσότερων από 10.300 μελών της CSIRO Total Wellbeing Diet που χρησιμοποιούσαν το Fast Start έδειξε ότι το 28% των ατόμων απομακρύνθηκαν από την κατηγορία των παχύσαρκων μετά από 12 εβδομάδες και το 31% το έκανε μετά από 24 εβδομάδες.

Η προσφορά Fast Start που υποστηρίζεται από την επιστήμη βοηθά τους υπέρβαρους ή παχύσαρκους Αυστραλούς να κάνουν βιώσιμες και υγιεινές αλλαγές διατροφής, ξεκινώντας με μερικές υποκαταστάσεις γευμάτων, μαζί με ενημέρωση, υποστήριξη αλλαγής συμπεριφοράς και δομημένα σχέδια γευμάτων. Μετά από τρεις εβδομάδες, τα μέλη μεταβαίνουν στη συνέχεια στο πρόγραμμα γευμάτων ολικής τροφής της CSIRO Total Wellbeing Diet για το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι η προσφορά Fast Start βοήθησε τα μέλη να επιτύχουν κλινικά σημαντική απώλεια βάρους, με τα τρία τέταρτα των μελών να χάνουν 5% ή περισσότερο από το αρχικό σωματικό τους βάρος και το 20% να χάνει 10% ή περισσότερο.

Ο ερευνητής της CSIRO, Δρ. Gilly Hendrie, είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν πόσο κρίσιμες είναι οι πρώτες τρεις εβδομάδες για τη διατήρηση της αλλαγής συμπεριφοράς όταν ξεκινάμε.

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τα ρούχα τους ταιριάζουν καλύτερα, έχουν περισσότερη ενέργεια ή βλέπουν τα νούμερα να πέφτουν στη ζυγαριά, αυτά τους βοηθούν να παραμείνουν παρακινημένοι να κολλήσουν, είπε η Hendrie. «Τα υποκατάστατα γευμάτων από μόνα τους δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για την απώλεια βάρους, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες μόλις τα σταματήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μετάβαση στο πρόγραμμα ολόκληρων τροφών CSIRO Total Wellbeing Diet είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη υποστηρίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για απώλεια βάρους και εξοπλισμένα με τη γνώση και τα εργαλεία για τη δημιουργία πιο υγιεινών συνηθειών για μακροπρόθεσμη αλλαγή συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να σταματήσει την αύξηση της παχυσαρκίας, η Αυστραλία έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για την πρόληψη και τη μείωση του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας. «Η Αυστραλία πρέπει να αγωνιστεί για να σταματήσει την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας που παρατηρείται τα τελευταία 10 χρόνια, εάν θέλουμε να μειώσουμε τις χρόνιες ασθένειες και να έχουμε έναν πιο υγιή πληθυσμό», είπε η Hendrie. «Βιώσιμα και ολιστικά προγράμματα που υποστηρίζουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και αν μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις, είναι κρίσιμα για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου και διασφαλίζοντας έτσι τους Αυστραλούς να ζουν περισσότερο και να έχουν πιο υγιή ζωή».

Η CSIRO Total Wellbeing Diet

Από την κυκλοφορία της, τον Ιανουάριο του 2023, η δημοτικότητά της αυξήθηκε γρήγορα, με τις συνδρομές Fast Start να αποτελούν πλέον το ένα τέταρτο της βάσης μελών της CSIRO Total Wellbeing Diet.

Η δίαιτα CSIRO Total Wellbeing Diet είναι μια επιστημονική προσέγγιση για την απώλεια βάρους που συνδυάζει νόστιμα προγράμματα γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με ισχυρά διαδικτυακά εργαλεία παρακολούθησης. Δημιουργήθηκε από ειδικούς της κορυφαίας εθνικής επιστημονικής υπηρεσίας της Αυστραλίας, το CSIRO, μια κρατική υπηρεσία. Η δίαιτα συνδυάζει την τελευταία διατροφική έρευνα με πρακτικές, εύκολες οδηγίες. Όπως αναφέρεται στο site της CSIRO, «Το διατροφικό μας πρόγραμμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σάς βοηθά να χάσετε τα κιλά μειώνοντας τις λιγούρες και κρατώντας σας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό με αποδεδειγμένα εργαλεία απώλειας βάρους που βοηθούν στη βελτίωση των συνηθειών και στη δημιουργία θετικών συμπεριφορών δια βίου».

Στις πρώτες τρεις εβδομάδες, το πρόγραμμα ξεκινά με 2-3 υποκατάστατα γεύματος την ημέρα ανάλογα με τις ενεργειακές σας ανάγκες. Αυτά τα σέικ θα αντικαταστήσουν τα γεύματα πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, αλλά θα σας προσφέρεται ένα νόστιμο δείπνο Total Wellbeing Diet στο πρόγραμμα γευμάτων σας και μπορείτε να τσιμπολογήσετε φρούτα και απεριόριστα λαχανικά. Στις επόμενες τρεις εβδομάδες, επαναφέρετε το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα και θα συμπεριλάβετε περισσότερα σνακ και ακόμη και απολαύσεις! Εάν χρειάζεστε, έχετε την επιλογή να αντικαταστήσετε το πρωινό με ένα σέικ Fast Start.

Με πάνω από μια δεκαετία έρευνας και πολυάριθμες ιστορίες επιτυχίας, η δίαιτα CSIRO Total Wellbeing έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για χιλιάδες ανθρώπους. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση δεν εστιάζει μόνο στο τι τρώτε αλλά και στην αλλαγή συμπεριφοράς, ενθαρρύνοντας την τακτική σωματική δραστηριότητα και προσεκτικές διατροφικές πρακτικές για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας μακροπρόθεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.totalwellbeingdiet.com/au/.

Δείτε επίσης