24χρονη influencer πέθανε από το πολύ φαγητό -έτρωγε επί 10 ώρες live

Μια 24χρονη influencer που κινηματογραφεί τον εαυτό της να καταβροχθίζει τεράστιες ποσότητες φαγητού πέθανε ενώ μετέδιδε ένα 10ωρο φαγοπότι στους χιλιάδες ακολούθους της.

Η Pan Xiaoting, από την Κίνα, πέθανε μάλλον από ρήξη στομάχου, ενώ καταβρόχθιζε επί 10 ώρες φαγητό. Η η 24χρονη έκανε ζωντανή μετάδοση τον 10ωρο μαραθώνιο φαγητού της στις 14 Ιουλίου, όταν κατέρρευσε. Οι τηλεθεατές της φέρεται να προσπάθησαν να παράσχουν εξ αποστάσεων βοήθεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

H Pan Xiaoting είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με αιμορραγία στο στομάχι, αν και δεν είναι σαφές πριν από πόσο καιρό πήρε εξιτήριο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως το στομάχι της είχε παραμορφωθεί σοβαρά και ήταν γεμάτο με άπεπτη τροφή, κάτι που υποδηλώνει πως το στομάχι της θα μπορούσε να είχε σκάσει, προκαλώντας διαρροή στομαχικού οξέος και τροφής στην κοιλιά της.

Τι είναι η τάση Mukbang

Η Xiaoting -η οποία ήταν νοσηρά παχύσαρκη- έγινε διάσημη στην Κίνα για τα live streaming Mukbang, μια τάση κατά την οποία άνθρωποι τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού, συνήθως ανθυγιεινού, μπροστά στην κάμερα.

Οι γιατροί όμως προειδοποιούν για την τάση αυτή, καθώς όλο και περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς ακολουθώντας την. Μεταξύ των πιο γνωστών influencer είναι ο Νίκολας Πέρι, γνωστός ως Nikocado Avocado με 3,8 εκατομμύρια οπαδούς του στο YouTube. Ο 32χρονος έχει γίνει πολυεκατομμυριούχος βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του να τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού και να καταγράφει σε βίντεο την αύξηση του βάρους του.

Δείτε επίσης