Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στην Boehringer Ingelheim Ελλάς

Την πρώτη του επίσκεψη στη φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim Ελλάς, πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αντρέας Κιντλ. Η επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της πρεσβείας Jochen Bessey, έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Κορωπί. Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής του εργοστασίου Σάββας Αδάμος και ο επικεφαλής επικοινωνίας & Public affairs Μανώλης Μιτάκης.

Ο Γερμανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στο χώρο του εργοστασίου έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και ελέγχου ποιότητας των καινοτόμων φαρμάκων της εταιρείας με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και αυστηρότατες προδιαγραφές ποιότητας. Είχε επίσης την ευκαιρία να δει από κοντά την υπό διαμόρφωση νέα πτέρυγα παραγωγής του εργοστασίου η οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τριών νέων καινοτόμων φαρμάκων από το  χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, γεγονός που θα αυξήσει την εξαγωγική της δυνατότητα σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο.

Στη συνέχεια της επίσκεψης του, ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την πάνω από μισό αιώνα παρουσία της Boehringer Ingelheim Ελλάς στην Ελλάδα και το ρόλο της στην εισαγωγή καινοτομίας, καθώς και για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω των συνεχών επενδύσεων, της αύξησης της απασχολησιμότητας και των εξαγωγών που για τρίτη χρονιά δείχνουν ότι θα υπερβούν το 1 δισ, ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρέσβης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εντυπωσιάστηκα από το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο δραστηριοποιείται η Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από τις επενδύσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και από την αύξηση του αριθμού του προσωπικού της. Χαίρομαι για τη συμμετοχή της στην εφετινή Δ.Ε.Θ. το Σεπτέμβριο, όπου η Γερμανία είναι τιμώμενη χώρα. Θα τα πούμε στο Περίπτερο 13».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος & Δ/νων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα, Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε: «Η επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Boehringer Ingelheim Ελλάς έρχεται να επισφραγίσει τις εξαιρετικές σχέσεις μας με την  πρεσβεία της Γερμανίας. Τον ευχαριστούμε για την αρωγή του στην προσπάθεια της Boehringer Ingelheim Ελλάς να συμβάλλει στο να γίνει η Ελλάδα ένα παράδειγμα καινοτομίας για την Ευρώπη. Το νέο επενδυτικό μας πλάνο είναι ένα έργο-ορόσημο που μετατρέπει σε πραγματικότητα τη δέσμευση για καινοτομία και ανάπτυξη εντός Ελλάδας, αλλά και για την απρόσκοπτη παροχή καινοτόμων φαρμάκων, με υψηλότατες ποιοτικές προδιαγραφές παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην διατήρηση της ανεξαρτησίας της Ευρώπης στο χώρο της υγείας που μόνο όφελος θα επιφέρει για εκατομμύρια ασθενείς.

Δείτε επίσης